Lavere salg av teaterbilletter etter pandemien ⋆ Kontekst
Notis

Lavere salg av teaterbilletter etter pandemien

De største norske teatrene sliter med å fylle salene etter koronapandemien. Billettsalget er fortsatt lavere enn i både 2018 og 2019.

Først i midten av februar i år ble alle restriksjoner i teatersalene opphevet. Billettsalget har tatt seg opp, men ligger under tallene før koronaen slo til.

Ifølge Norsk Shakespearetidsskrift har både Nationaltheatret, Det Norske Teatret og Den Nationale Scene i Bergen solgt langt færre billetter hittil i år.

Nationaltheatret hadde fram til slutten av oktober solgt rundt 108.000 billetter – under halvparten av det totale billettsalget i 2018. Det Norske Teatret hadde ved utgangen av oktober solgt 141.000 billetter, også det rundt halvparten av det totale salget i 2018.

Den Nationale Scene melder om 57.000 billetter solgte billetter per 25. oktober, mot 92.000 i hele 2018.

Felles for alle teatrene er at salget har tatt seg kraftig opp i løpet av sommeren og høsten, men ikke nok til å komme opp på nivået før pandemien.

Også teatrenes lønnsomhet står på spill med tanke på høye strømpriser og at mange har endret sine vaner både på grunn av pandemien og den stramme økonomien.