Kaizers Orchestra donerer ettertraktet merch til Fretex ⋆ Kontekst
Notis

Kaizers Orchestra donerer ettertraktet merch til Fretex

Da bandet, som la opp for snart 10 år siden, nylig flyttet lager fra Oslo til Stavanger, fant de noen uåpnede esker med 10 år gamle t-skjorter. I stedet for å drasse dem over fjellet besluttet de å gi dem til Fretex.

For Kaizers Orchestra har Fretex vært viktig helt fra start. Før de spilte sine aller første konserter, tilbake i 2001, dro de samlet på Fretex, kjøpte hver sin dress og fant dermed en stil de mer eller mindre har holdt seg til siden.

– Vi spilte på Spellemannprisen med Fretex-dresser i 2002, forteller bandets gitarist, Geir Zahl i pressemeldingen, hvor han legger til:

– Det gikk jo veldig bra, vi solgte for eksempel masse plater etter det, så vi skylder kanskje Fretex en? Men seriøst, det er jo mye bedre at de t-skjortene får et liv og et hjem, enn at de blir liggende i esker på et lager. Samtidig går det til en god sak.

Selv om bandet ikke har spilt konserter på 10 år, strømmes musikken deres som aldri før. Etter at videoer med sangen «Hjerteknuser» gikk viralt på TikTok, var låten lenge den mest populære norske sangen i landet og nummer to på Spotify topp 50 i lengre tid.

– Det er veldig stas for oss at Kaizers vil donere disse t-skjortene til Fretex, vi opplever stor etterspørsel etter bandmerch i våre butikker og vet at kundene våre kommer til å sette pris på at vi kan tilby disse unike Kaizers t-skjortene. Vi er tilhengere av bandet og synes det er gøy at de har fått mange nye fans i det siste, sier Hilde Kjønstad, kjedeleder i Fretex i meldingen.

T-skjortene vil selges fra 27. oktober i følgende Fretex butikker: Breigata i Stavanger, Lars Hilles gate i Bergen, på Møllenberg i Trondheim og på Grunerløkka Oslo samt i https://nettbutikk.fretex.no/ og koster 349 kroner pr stk.

– Det er noe spesielt med bandmerch da det ofte er knyttet sterke minner til musikken og konsertene fra den epoken t-skjorten representerer, så dette er mer enn en vanlig t-skjorte, avslutter kjedeleder i Fretex meldingen.