Journalistpris til Musikkultur ⋆ Kontekst
VANT: Journalist Torkil Torsvik fikk Fagpressens Innertier-pris for sin sak om angst og sceneskrekk.
VANT: Journalist Torkil Torsvik fikk Fagpressens Innertier-pris for sin sak om angst og sceneskrekk. Foto: Mona Askerød

Journalistpris til Musikkultur

Musikkultur hentet hjem Fagpressens Innertier-pris i gårsdagens prisutdeling.

De årlige Fagpresseprisene gikk av stabelen i går kveld, og i år hentet Musikkultur en av de ni gjeve prisene.

Innertieren premierer saker som treffer en definert målgruppe så presist som mulig, med journalistikk som oppleves viktig, nyttig og relevant, nettopp for dem, med bevisst bruk av tekst og bilder. .

Prisen gikk til vår journalist Torkil Torsvik for saken Den store, stygge sceneskrekken.

Torkil var vikar i Musikkultur i 2016-17, og jobber nå i Radio Rock.

Juryen skriver:

De fleste som har stått på en scene foran folk, har nok kjent på akkurat den redselen som vinneren av Innertieren 2018 skriver om. Men for dem som lever av å stå på en scene, kan sceneskrekken være så tøff og hard at den til syvende og sist lammer dem i deres arbeid og gjør det som er deres største glede til et mareritt.

Årets innertier går til Torkil Torsvik, Musikkultur for «Den store, stygge sceneskrekken».

STOLTE: Tidligere og nåværende Musikkultur-medarbeidere jublet for pris. Fra venstre journalist Marte Bjerke, redaktør Mona Askerød, journalist Torkil Torsvik, markedssjef Rune Eriksen og journalist Anne Myklebust Odland.
STOLTE: Tidligere og nåværende Musikkultur-medarbeidere jublet for pris. Fra venstre journalist Marte Bjerke, redaktør Mona Askerød, journalist Torkil Torsvik, markedssjef Rune Eriksen og journalist Anne Myklebust Odland. Foto: Jathushiga Bridget Rajah

Fagpresseprisene deles ut årlig. Det deles ut ni priser og til mange av prisene deles det ut hederlig omtale-diplomer. Det var 194 innsendte bidrag til årets prisutdeling, og det er rekord. Forsvarets Forum ble årets fagblad og Khronos Tove Lie ble årets fagpresseredaktør.