– Jeg tror det er veldig viktig at vi har vunnet tid ⋆ Kontekst
Millan Persdotter Persson
Foto: Gunnbjørg Johannessen
Nyheter

– Jeg tror det er veldig viktig at vi har vunnet tid

Uken som gikk: Millan Persdotter Persson startet oppropet for å bevare teatervitenskapstudiet ved UiB. En potensielt skjebnesvanger avgjørelse har blitt utsatt.

Dette er saken:

Torsdag forrige uke skrev Khrono at teatervitenskapstudiet ved UiB sto i fare for å bli nedbemannet, som igjen kunne føre til nedleggelse.

Mange kulturaktører, både personer og institusjoner, signerte støtteerklæringer og et opprop for bevaring av studiet.

UiB utsatte behandlingen av saken til fakultetsmøte 9. mai.

Millan Persdotter Persson, som startet oppropet, forteller her om hvordan uken så ut for hennes del:

Grunnen til at det gikk så fort var at vi hadde denne gruppen [Bevar teatervitenskap] fra før av, så det var ikke så lang vei til å starte engasjementet.

Vi merket ganske raskt at det var mange som ønsket et opprop, og da ble det jeg som lagde det. Det er jo ikke så lett for eksempelvis en vanlig skuespiller å skrive et støtteskriv hvis du ikke føler at du representerer en organisasjon.

Fakultetet kan umulig ha hatt så mye kontakt med fagmiljøet som de av og til har sagt at de har, for det har ikke noen av oss hørt noe om, og heller ikke de på universitetet.

Nå skal saken vurderes 9. mai og det siste vi hørte var at rektor også engasjert seg i saken. Det er vel noe med hva type universitet man ønsker å være, og hva mandat man har.

Engasjementet vårt fortsetter, både med det å spre oppropet og skrive kommentarer. Det kan godt hende at det hadde vært en fordel å få tid til å samle sammen en offentlig støtteerklæring med innlegg fra teaterledere og relevante fagfolk.

Jeg tror uansett det er veldig viktig at vi nå har vunnet tid.

Jeg er ikke overrasket over engasjementet fra kulturfeltet. Jeg tror vi var veldig klare for å ta en kamp. Kanskje man følte seg ekstra truet nå. Vi har vært i denne situasjonen før i Bergen og klarte å utsette det da, og når det nå kommer opp igjen nærmest som en bisetning – da er vi klare for kamp.

Fortalt til Brand Barstein.