Jane Eyre i norsk tapping på anerkjent internasjonal teaterfestival ⋆ Kontekst
Notis

Jane Eyre i norsk tapping på anerkjent internasjonal teaterfestival

Fredag 24. februar står Kjersti Tveterås, Thorbjørn Harr og resten av skuespillerne i Nationaltheatrets publikumssuksess «Jane Eyre» på scenen igjen – denne gangen i Amsterdam, på teaterfestivalen Brandhaarden.

Årets festivaltema er kvinnelige stemmer – og seks internasjonale, kvinnelige regissører er invitert til å vise sine tolkninger av klassiske stykker, med kvinnelige karakterer.

Blant de utvalgte er regissør Eline Arbo – og hennes versjon av den kjente romanklassikeren fra 1847, som spilte for fulle hus på Nationaltheatrets hovedscene våren og høsten 2022.

Nå skal den norske oppsetningen vende snuten mot den anerkjente teaterfestivalen – og får boltreplass der.

I tillegg til å spille to forestillinger, som allerede er utsolgt, blir det tid til etterprat med ensemblet etter premieren 24. februar, og en samtale mellom regissør Eline Arbo og Thomas Lamers, en Amsterdam-basert dramaturg og filosof.

I forbindelse med gjesteopptredenen vil også Den norske ambassadøren i Haag holde en mottakelse, med gjester fra scenekunstmiljøet i Nederland og ansatte fra Nationaltheatret, heter det i pressemeldingen.