Italienske korpriser til Uranienborg Vokalensemble ⋆ Kontekst
Prisvinnere: Uranienborg Vokalensemble ble dannet for 15 år siden, og er tilknyttet Uranienborg kirke i Oslo. I 2016 ble koret nominert til Grammy for sin plate Himmelrand.
Prisvinnere: Uranienborg Vokalensemble ble dannet for 15 år siden, og er tilknyttet Uranienborg kirke i Oslo. I 2016 ble koret nominert til Grammy for sin plate Himmelrand. Foto: Erlend Berge

Italienske korpriser til Uranienborg Vokalensemble

Det Oslo-baserte koret Uranienborg Vokalensemble (bildet) vant to av tre obligatoriske klasser i det tradisjonsrike mesterskapet i korsang i Arezzo, Italia.

Koret tok førsteprisen i klassen for sakralmusikk og i det obligatoriske programmet, og andrepris i klassen for profanmusikk.

– Vi er veldig glade og stolte. Det har spesielt vært moro å kunne vise frem nyere, norsk kormusikk i en slik internasjonal sammenheng, sier dirigent Elisabeth Holte i en pressemelding.

Uranienborg mottok også en spesialpris for beste tolkning av moderne musikk. Blant komponistene som ble fremført var Torbjørn Dyrud (f. 1974), Gjermund Larsen (f. 1981) og Knut Nystedt (1915-2014).

Den internasjonale korkonkurransen ‘Guido d’Arezzo’ er en av de mest prestisjetunge i Europa. Kor fra hele verden deltar etter en omfattende kvalifiseringsprosess. Årets konkurranse var den 65. i rekken. Mesterskapets navn er hentet fra Guido d’Arezzo, som regnes som det moderne notesystemets far.

Uranienborg Vokalensemble ble dannet for 15 år siden, og er tilknyttet Uranienborg kirke i Oslo. I 2016 ble koret nominert til Grammy for sin plate Himmelrand.