Hjertefølt fra Oslo Ess ⋆ Kontekst

Hjertefølt fra Oslo Ess

Prince gjorde det først. Ga ut singel sammen med et gatemagasin, banebrytende The Big Issue i London.

Nå gjør også Oslo Ess det samme – med et helt album. Nærmere bestemt tredjeskiven «Alle hjerter deler seg», som ble sluppet i går, og følger med på kjøpet av marsutgaven av =Oslo.

Bandet gjør det «for å dele oppmerksomheten med dem som deler gatene med oss», sier de.

Sistesangen ble et slags selvportrett av bandet. Om livet i Oslo Ess, hvordan de har reist «landet rundt hundre ganger med gode venner og dårlige vaner», om et par kjærlighetsforhold som tok slutt, der de går med «tomme lommer og lever for lyden av bass og trommer».

Ikke uventet legger Oslo Ess ut på tur igjen om en ukes tid. Da skal de gjøre et tyvetalls konserter frem mot påske, og avslutter på bandets felles hjemmebane, Oslo, på Rockefeller 5. april.

– Innimellom gjør vi skolekonserter i Finnmark, sier Åsmund Lande og lover et større show enn bandet noensinne har gjort. Med på moroa blir flere gode venner, nemlig Onkl P og De Fjerne Slektningene, der også Åsmund og Knut-Oscar er med.

– Vi har hatt to måneder fri, så nå er vi klare, sier Åsmund.

– Veldig klare, vi har til og med begynt å rydde i studio, sier Knut-Oscar.

– Til slutt, tittelen?

– Den kler tekstuniverset godt, selv om den ikke er hentet fra en låt, sier Åsmund og sier bandet gjerne ville ha et hjerte på et cover en gang.

– Og det gjenspeiler litt av nihilismen i platen, litt vekk fra det naive og positive vi har gjort før. (ANB-NTB)