Heloisa Amaral blir ny direktør og kunstnerisk leder for Ultimafestivalen ⋆ Kontekst
Notis

Heloisa Amaral blir ny direktør og kunstnerisk leder for Ultimafestivalen

Styret i Ultima Oslo Contemporary Music Festival har ansatt kurator, pianist og musikkforsker Heloisa Amaral som ny direktør og kunstnerisk leder. Det melder festivalen fredag på egen nettside.

– Hun har en mangefasettert bakgrunn med forankring i norsk musikkliv og et solid internasjonalt perspektiv. Hennes erfaring både som utøver på høyt nivå og innenfor akademia representerer også en stor verdi for oss. Vi ser fram til den videre utviklingen av Ultima under hennes ledelse, sier styrelder Yngve Slettholm til nettsiden.

Brasilianske Heloisa Amaral har vært bosatt i Norge siden 2003 og vært aktiv som frilans pianist og medlem av samtidsmusikkensembler som Duo Hellqvist/Amaral, asamisimasa og Ensemble neoN. Hun har tidligere jobbet som kurator og prosjektleder i både Ultima og Ny Musikk.

Parallelt med sitt virke som musiker og projektleder for det europeiske samtidsmusikknettverket Ulysses Ulysses har Amaral nylig tatt en doktorgrad i kunstnerisk forskning ved Orpheus Institutt i Belgia og Leiden Universitet i Nederland.

Den påtroppende direktøren trekker selv blant annet frem at festivalen har gått fra å bringe impulser til en «liten kultur» til å bli kaller en toneangivende aktør for samtidsmusikkscenen nasjonalt og internasjonalt.

– Hva mer kan Ultima være? I tillegg til å presentere spennende produksjoner vil fokus i I årene som kommer være på ‘backstagen’. Sammen med Ultimas artister, publikum og medlemmer vil vi utforske festivalen som et åpent musikkverksted og som et laboratorium for utvikling av kunstneriske prosesser og samarbeid. Hvordan kan Ultima i vår urolige samtid bidra til nye perspektiver på hvordan vi samhandler og relaterer til hverandre og omverdenen?

Amaral tiltrer stillingen 1. februar.