Heddadagene vender tilbake i juni ⋆ Kontekst
Notis

Heddadagene vender tilbake i juni

Etter to år med unntakstilstand blir det i juni Heddadagene.

10. til 19. juni går Heddadagene 2022 av stabelen i Oslo. I løpet av ti dager vil 34 scenekunstinstitusjoner fra hele landet fylle hovedstadens scener og saler med forestillinger, fagprogram, arrangementer og publikum.

– Vi jubler over å kunne invitere til en mønstring der fellesskap og rikdom i norsk scenekunst kan utfolde seg. Det blir en fest, sier leder av Heddakomiteen, og teatersjef ved Det Vestnorske Teatret, Solrun Toft Iversen.

Lederne ved scenekunstinstitusjonene har valgt ut forestillinger fra eget repertoar til et variert festivalprogram – som vil bli annonsert senere.

Men det er allerede klart at en av festivalens åpningsforestillinger blir «Ødeland», fra Hålogaland Teater; En forestilling som tar for seg tvangsevakueringen av Finnmark under 2. verdenskrig.

I fjor avgjorde Heddakomiteen at 2021-sesongen skulle slås sammen med årets, når det kom til utdeling av Heddaprisen, og at nominasjonene skulle utvides. Dermed krones Heddadagene 2022 med en stor prisutdeling på Det Norske Teatret 19. juni, fremgår det av pressemeldingen.