Girl in red signerer platekontrakt med Columbia Records ⋆ Kontekst
Notis

Girl in red signerer platekontrakt med Columbia Records

Det tradisjonsrike, amerikanske plateselskapet, som ifølge Store Norske Leksikon spilte en viktig rolle i populariseringen av LP-platen, er i dag eid av Sony Music. Signeringen kommer rett i forkant av at Marie Ulven, som girl in red heter, legger ut på en stor, amerikansk turné fra 7. mars.

Blant annet skal girl in red stå på scenen i Coachella 16. og 23. april.

Variety skriver at den norske artisten har solide strømmeresultater i indiesjangeren der borte. To av hennes tidlige singler, «I Wanna Be Your Girlfriend» fra 2017 og «We Fell in Love With October» fra 2018, er blitt sertifisert til gull i USA og sistnevnte har 370 millioner streams på Spotify.

Bransjebladet utropte fjorårsalbumet «If I Could Make It Go Quiet» til en av årets topp 10-album fra 2021, og intervjuet henne blant annet for sin Young Hollywood-utgave i fjor. Da uttalte girl in red at hun til tross for mørke temaer på mange av låtene, så forventet hun at hennes første USA-turné ville bli jublende moro.

– Hvis folk relaterer seg til en sang som «Summer Depression», ønsker jeg å fortelle dem at dere vil bli ok, fordi den samme personen som følte de tingene nå er lykkelig, sa Ulven.

Som ikke bare er nominert til rekordmange Spellemannpriser – utrolige syv – her hjemme: I januar mottok hun sin første nominasjon i artistgjennombrudd-kategorien under GLAAD Media Awards – som deles ut for 33. gang i Los Angeles 2. april og 6. mai i New York.