Musikkmagasinet Gaffa Norge fikk kuttet budsjett – redaktøren går til Natt & Dag ⋆ Kontekst
Nyheter

Musikkmagasinet Gaffa Norge fikk kuttet budsjett – redaktøren går til Natt & Dag

Geir Magne Staurdal er ansatt som ansvarlig redaktør i Natt og Dag, melder Journalisten.

Staurland forlater dermed stillingen som sjefredaktør i musikkmagasinet Gaffa.

Til Kontekst sier Staurland at overgangen har sammenheng med et lederskifte i Gaffas nordiske ledelse.

– Den nye ledelsen delte ikke den tidligere ledelsens visjoner og nedskalerte vårt budsjett til det uakseptable. Det er sørgelig og vemodig, men det var ikke et alternativ å bli verken for meg eller medredaktør Ellisiv Sunde Myrva, sier Staurland.

I følge Staurland er Gaffa nå på jakt etter ny deltidsredaktør. Bare noen få måneder etter at han selv fikk helttidsstilling, og fysisk magasin skal ha vært på trappene.

Fremoverlent kulturkritikk

Som Gaffaredaktør uttalte han seg flere ganger kritisk om musikkritikken. Til Medier24 sa han blant annet at det var for lite slakt i norsk presse, mens han i Morgenbladet tok til orde for at tydelighet er viktigere enn sannheten.

Nå gleder Staurland seg til å levere fremoverlent kulturjournalistikk og bringe Natt & Dags legendariske merkevare og stil tilbake i offentligheten.

– Natt & Dag kommer til å ha en av de største anmeldelsesseksjonene i landet og den skal for alt i verden ikke være fylt med tannløse firere som aper etter presseskrivene. Den skal ha kritikk som tør å mene. Det vil gagne kulturlivet.

Staurland startet hos Natt og Dag 1. januar.