Elisabeth Teige fikk pris og 600 000 kroner på scenen ⋆ Kontekst
OPERA- OG BALLETTPRIS: – Jeg har nesten ikke stått på scenen siden i mars da alt stengte ned, så dette er utrolig overraskende og kjærkomment, sa Elisabeth Teige om å få Tom Wilhelmsens stiftelses opera- og ballettpris.
OPERA- OG BALLETTPRIS: – Jeg har nesten ikke stått på scenen siden i mars da alt stengte ned, så dette er utrolig overraskende og kjærkomment, sa Elisabeth Teige om å få Tom Wilhelmsens stiftelses opera- og ballettpris. Foto: Presse

Elisabeth Teige fikk pris og 600 000 kroner på scenen

Elisabeth Teige hadde en mesterklasse med Operahøgskolens studenter på hovedscenen på KHiO, da hun ble overrasket med Tom Wilhelmsens stiftelses opera- og ballettpris for 2020.

Teige, som selv har gått på Operahøgskolen, har siden markert seg som én av Nordens mest etterspurte sopraner. Hun fortalte på scenen at denne prisen ville vært stas uansett år, men at det akkurat i annerledesåret 2020 betydde noe helt spesielt. 

– Jeg har nesten ikke stått på scenen siden i mars da alt stengte ned, så dette er utrolig overraskende og kjærkomment, sa Teige etter at Thomas Wilhelmsen hadde tildelt henne prisen.

Utmerkelsen deles ut årlig. Den er viet faglig videreutvikling for personer innen opera eller ballett i Norge, som allerede har gjort en fremragende kunstnerisk eller administrativ innsats. Prisen er på 600 000 kroner. Dette melder KHiO på sine nettsider.