Edward Gardner blir ny musikksjef i Operaen ⋆ Kontekst
Notis

Edward Gardner blir ny musikksjef i Operaen

Den Norske Opera & Ballett ansetter Edward Gardner som musikksjef. Han starter i jobben 1. august 2024, og er fram til det engasjert som kunstnerisk rådgiver.

– Endelig kan vi presentere Operaens nye musikksjef! Jeg er stolt og glad for å si at det er Edward Gardner. Han har oppnådd sterke kunstneriske resultater og befinner seg i det absolutte internasjonale toppsjiktet av dirigenter. Med ham, operasjef Randi Stene og ballettsjef Ingrid Lorentzen får vi en kunstnerisk ledelse som, sammen med våre dyktige ansatte, vil løfte kunstartene våre og begeistre publikum i årene som kommer, sier administrerende direktør Geir Bergkastet i en pressemelding.

Fra 1. februar 2022 fungerer Gardner som kunstnerisk rådgiver og vil blant annet bistå i planlegging av repertoar. Før han tiltrer 1. august 2024 vil han også dirigere Operaorkestret i flere produksjoner på Hovedscenen, som Verdis Maskeballet og Berlioz’ Fausts fordømmelse våren 2023.

– Det er en stor glede å takke ja til jobben som musikksjef ved Den Norske Opera & Ballett. Jeg har hatt et fantastisk samarbeid med de dyktige musikerne her det siste året, og ser fram til å kunne få skape kunst av høy kvalitet sammen med dem i dette unike operahuset, sier Gardner i meldingen.

– Noe helt utenom det vanlige

Mann med gråsteng i håret brun genser og stort jakke foran operaen
Edward Gardner skal jobbe som kunstnerisk leder frem til han blir musikksjef i Den Norske Opera & Ballett i 2024. Foto:Agnete Brun

Gardner har nylig jobbet med Operaorkestret, i forbindelse med Tristan og Isolde 2. akt, som ble strømmet på operaen.no, og i filmen LISE med Lise Davidsen, våren 2021.

– Norge er en ung operanasjon og står i et friere forhold til tradisjonen. Det er en friskhet i måten Operaen lager musikkdrama på, som inspirerer meg. Den friskheten vil jeg vi skal etterstrebe i enhver forestilling vi skaper sammen. Når publikum kommer i Operaen en helt vanlig dag, skal de likevel møte noe helt utenom det vanlige, sier Gardner meldingen.

Gardner er i dag dirigent i London Philharmonic Orchestra og sjefsdirigent i Bergen Filharmoniske Orkester, en stilling han vil ha frem til han tiltrer i Operaen.