Disse vant kunst- og designstudentpris ⋆ Kontekst
Notis

Disse vant kunst- og designstudentpris

Vinnerne av Ansa Juvenarte

Ansa Juvenarte er en digital utstillingsplattform for norske kunstfag- og designstudenter som tar hele eller deler av sin utdanning i utlandet.

Vinnerne av Ansa Juvenarte 2023 er designer Idunn Feyling og komponist Anna Berg. De får henholdsvis tildelt 20 000 og 10 000 kroner.

Idunn studerer produktdesign ved ArtEZUniversityofthe Arts i Arnhem i Nederland. Hennes vinnerbidrag «FIBRE. Re-valuinghumanmaterial» er en refleksjon rundt menneskelige materialer og deres potensiale i en mer økologisk og gjenbruksvennlig fremtid. Ved bruk av menneskehår som materiale i design av produkter, setter hun søkelys på hvordan noe vakkert kan skapes ut av et materiale vi vanligvis ser på som ubrukelig eller ekkelt.

Anna Berg tar en master i komposisjon ved Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris. Hennes vinnerbidrag «Abrasjon II» er en komposisjon skrevet for strykekvartett. Tittelen «Abrasjon» er hentet fra geologien, og beskriver hvordan ulike materialer slites over tid via friksjon. I Bergs komposisjon er begrepet brukt som en metafor for hvordan de musikalske elementene påvirker og forandrer hverandre.

Juryen var sammensatt av billedkunstnerne Henrik Placht og Lena Trydal, komponist Kristine Tjøgersen, ballettsjef Ingrid Lorenzen og musiker Tora Augestad.