Det Norske Teatret satser videre på strømming ⋆ Kontekst
Notis

Det Norske Teatret satser videre på strømming

Direktesendt teater under pandemien var en suksess for Det Norske Teatret, som vil satse videre på denne formidlingsformen.

I fjor solgte teateret over 20.000 billetter til direktesendte strømmeforestillinger. På det meste fulgte over 3.000 samme forestilling av «Slåttekar i himmelen», skriver Dagsavisen. 2.000 satt hjemme, mens 1.000 fulgte med fra blant annet kulturhus og biblioteker rundt i landet.

– Vi ble positivt overrasket over strømmetallene, sier teatersjef Erik Ulfsby ved Det Norske Teatret.

Direktesendingene ga over halvannen million kroner i billettinntekter, nok til å dekke merkostnadene ved å vise teater på denne måten.

– Suksessen forplikter, nå må vi ta vare på det vi har skapt på en klok måte, sier en stolt Ulfsby, som lover strømmetilbud også i år.

– Så må vi diskutere hvordan vi vil forholde oss til strømming på sikt. Dette er et nybrottsarbeid, og vi må ikke undergrave teatrets grunnfunksjon. Vi skal samle publikum og fortellere i samme rom. Det blir ikke det samme å se teater på en PC, sier teatersjefen.

– Den første jobben er å få folk tilbake i teatersalene igjen. Vi er på 70 til 75 prosent av billettsalget fra før pandemien.