Creo gir 50 000,- til både Freemuse og Sykehusklovnene ⋆ Kontekst
Notis

Creo gir 50 000,- til både Freemuse og Sykehusklovnene

Bevilgningene ble godkjent på landsmøtet.

Creos bevilger 50 000,- til Freemuse og 50.000,- til Sykehusklovnene. Det ble klart under Creos landsmøte forrige uke.

Sykehusklovnene er en ideell organisasjon/forening med administrasjon i Oslo. Sykehusklovnene hadde 2021 nærmere 22 500 møter med barn innlagt på sykehus.

Forbundsstyrets innstilling for bevilgningen:

Sykehusklovnene viser hvordan kunst og kultur kan ha en stor betydning for barn, unge og deres familier i vanskelige situasjoner, og bruker kunst som et helsefremmende middel. De jobber også innen barnepalliasjon. Forbundsstyret foreslår dem også fordi de i år står i fare for å miste over 7 millioner i støtte og dermed frykter for å måtte redusere aktiviteten for barna. Det er flere ulike årsaker til at de mister midler, bl.a. at Gaveforsterkningsordningen er avsluttet, og at Sykehusklovnene har blitt fjernet fra Grasrotandelen av Lotteritilsynet fordi de nå defineres som landsdekkende.

Freemuse er en uavhengig, internasjonal ikke-statlig organisasjon som kjemper for kunstnerisk ytringsfrihet og kulturelt mangfold.

Freemuse dokumenterer brudd på kunstnerisk frihet og utnytter evidensbasert påvirkningsarbeid på internasjonalt, regionalt og nasjonalt nivå for bedre beskyttelse av alle kunstnere, men med særlig fokus på kunstnere som er utsatt for fengsling, forfølgelse og sensur.

Forbundsstyrets innstilling for bevilgningen var at «kampen for kunstnerisk ytringsfrihet er en sentral oppgave for Creo».

Frontfoto: Morten Eik.