Caroline Wettergren fikk talentstipend fra Equinor ⋆ Kontekst
Stipendvinner: Caroline Wettergren bestemte allerede som tiåring at hun skulle bli operasanger. Tirsdag fikk hun Equinors talentstipend på en million kroner.
Stipendvinner: Caroline Wettergren bestemte allerede som tiåring at hun skulle bli operasanger. Tirsdag fikk hun Equinors talentstipend på en million kroner. Foto: Håkon Borkhus

Caroline Wettergren fikk talentstipend fra Equinor

Caroline Wettergreen (32) fra Bergen ble tirsdag tildelt Equinors talentstipend i klassisk musikk, i konkurranse med tre andre finalister.

Juryleder Leif Ove Andsnes sier at hun har topptoner i verdensklasse.

– Hun arbeider bevisst og briljerer i noen av de mest krevende operarollene som finnes. Hun har solid teknikk, en gnistrende utstråling og topptoner i verdensklasse, sier Andsnes.

Wettergreen bestemte allerede som tiåring at hun skulle bli operasanger, og hun har de siste årene sunget i flere prominente operahus i inn- og utland.

Equinors talentstipend i klassisk musikk er på én million kroner. Det er en del av talentprogrammet Morgendagens Helter og skal være en døråpner for unge norske musikere som ønsker en internasjonal karriere.

Årets jury bestod av Leif Ove Andsnes, Peter Szilvay, Mari Eriksmoen, Christian Ihle Hadland og Lars Anders Tomter.