Borealis Ung Komponist ser etter 4 musikkskapere i startfasen av sin karriere ⋆ Kontekst
Notis

Borealis Ung Komponist ser etter 4 musikkskapere i startfasen av sin karriere

Musikkfestivalen Borealis lyser ut en ny runde av sitt mentorprogram Borealis Ung Komponist (BUK), og ser etter 4 allsidige musikkskapere som er i startfasen av å utvikle seg som komponist, eller som ønsker å videreutvikle sine ferdigheter med å skrive musikk for andre.

Borealis vil fremme et stort spekter av stemmer og rollemodeller – og ønsker at fremtiden til eksperimentell musikk skal være preget av mange ulike perspektiver. Programmet har ingen øvre aldersgrense, og deltagerne på årets mentorprogram blir honorert.

Som deltager på Borealis Ung Komponist skal du skrive et 15 minutter langt nytt verk under veiledning og med støtte fra tre mentorer, for et dedikert ensemble. Årets mentorprogram strekker seg over 7 måneder med 4 workshops, og kulminerer i verdenspremiere av deltagernes verker på Borealis 2023. Alle workshopene finner sted over 3–4 dager i Bergen, mellom september 2022 til mars 2023.

Mentorprogrammet skal samle musikkskapere med ulike musikalske preferanser, erfaringsgrunnlag, bakgrunner, metoder og praksiser. Man trenger ikke jobbe utelukkende med notert musikk, det er åpent for å bruke andre metoder for å formidle sine musikalske ideer, som for eksempel grafiske partitur eller annet.

Årets mentorer er Lo Kristenson (SE), Camille Norment (US/NO) og Øyvind Torvund (NO).

Årets ensemble er YrrY – en ung bergensbasert vokal- og perkusjonstrio som i anledning Borealis Ung Komponist 2022/23 slår seg sammen med cellist Carmen Bovéda. Sammen utforsker de akustikk, elektronikk og fysiske muligheter i improvisert og nyskrevet musikk.

Søknadsfrist søndag 12. juni 2022.

Les mer om utlysningen her