Bodil Maroni Jensen er tildelt TONOs formidlerpris ⋆ Kontekst
Nyheter

Bodil Maroni Jensen er tildelt TONOs formidlerpris

Tirsdag ettermiddag ble Bodil Maroni Jensen overrasket i TONOs lokaler i Møllergata 4 i Oslo. Forfatteren og journalisten trodde hun skulle intervjues om musikkjournalistikk til TONO Nytt, men ble i stedet overrakt TONOs formidlerpris 2022.

Jensen er tidligere NRK-journalist, og jobber i dag som frilanser. Hun dekker i all hovedsak klassisk og ny musikk fra det seriøse feltet.

– Tusen, tusen takk. Denne prisen er ikke bare til meg, men til hele feltet jeg jobber med. Det er en farlig stor oppmuntring, sa en beveget Jensen, ifølge pressemeldingen, da hun fikk prisen overrukket.

Juryens begrunnelse:

«Etter 30 år som musikkjournalist i NRK, tok Bodil Maroni Jensen en modig og risikabel beslutning. Hun våget seg ut som frilans musikkjournalist, spesialisert på klassisk musikk, ny musikk og musikkdramatikk. Risikoen lønte seg, og vi er alle rikere som resultat av valget. Jensen har frihet til å velge hvem og hva hun gir spalteplass. Artiklene, anmeldelsene og podkastene hennes er dyptgående, nyanserte studier av personene og temaene hun undersøker. De fleste av dem ville ikke fått dekning ellers. I en tid hvor det er liten eller ingen dekning av klassisk musikk i dagspressen, er Bodil Maroni Jensens arbeid en redningsplanke.»

Formidlerpris siden 2011

TONOs formidlerpris deles ut en gang i året til enkeltmennesker eller organisasjoner som gjør en eksepsjonell innsats for å øke kunnskapen, forståelsen og begeistringen for musikk og skapingen av den.

Blant tidligere mottakere er Øya-festivalen, Mannfred Eicher/ECM, musikkforlegger Leif Dramstad, Tommy Tee, Jazznytt-bloggen «Now’s the time», og i 2021 rap og hiphop mediet YLTV.