Bagasjetrallene tilbake på Gardermoen. Musikere jubler ⋆ Kontekst
Bagasjetralle på gardermoen
Bagasjetrallene på Gardermoen ble fjernet, som skapte store problemer for musikere – og andre reisende. Nå snur Avinor. Foto:NTB
Nyheter

Bagasjetrallene tilbake på Gardermoen. Musikere jubler

Protester ble tatt til følge: Avinor setter trallene på plass igjen.

– Wow! Hundre prosent lettet. Nå er det mange musikere som senker skuldrene, sier trommeslager og komponist Martin Horntveth.

Han var en av de som henvendte seg til Creo da det gjort kjent at bagasjetrallene skulle fjernes fra innland ankomst på Gardermoen.

Avinor fjernet trallene tidligere denne måneden for å kutte kostnader.

– Det er fantastisk bra at det lyttes til oss med tunge kolli, sier slagverker Gunnar Augland.

Han var også en av dem som henvendte seg til Creo. Han kunne fortelle at mange kolleger hadde henvendt seg til Avinor da det ble kjent at bagasjetrallene forsvant.

– Det funket å protestere. Jeg er så glad at nå går jeg ut og spiser indisk frokost. Og jeg må få føye til: Vi musikere er flinke til å stå på og være solidariske med hverandre, sier Augland.

– Lytter til passasjerene

– Bagasjetrallene er tilbake på ankomst innland fra i morgen, sier Dorothy Billett, fungerende lufthavndirektør ved Oslo Lufthavn i en pressemelding.

Avinor mottok altså i underkant av 150 skriftlige klager i tillegg til muntlige tilbakemeldinger.

– Avinor ønsker alltid å lytte til passasjerene, og setter pris på alle tilbakemeldinger vi får. Mange reisende savnet bagasjetrallene på ankomst innland, og meldte fra til oss om dette. Vi har, i god dialog med vår samarbeidspartner av tralletjenester, gjort en justering i avtalen vår. Bagasjetrallene vil være tilbake på ankomst innland og utenfor avgangshallen fra ettermiddagen onsdag 18. oktober.

Billett forteller videre at alle norske flyplasser drives uten penger fra statsbudsjettet og at Gardermoen er den økonomiske motoren i dette systemet. Reduksjon i trafikk i forbindelse med pandemien gjorde det nødvendig med kostnadskutt.