Alf Richard Kraggerud får Lindemanprisen – oppretter juniorstipend ⋆ Kontekst

Alf Richard Kraggerud får Lindemanprisen – oppretter juniorstipend

Pedagog og fiolinist Alf Richard Kraggerud får årets Lindemanpris for sin mangeårige og betydningsfulle innsats for talentutvikling og undervisning av barn og unge.

Prisen er på 150.000 kroner. Kraggerud sier at han vil gi prisen videre til unge talenter.

– For meg er det anerkjennelse nok å få prisen. Pengene som følger med skal unge, lovende talenter få nyte godt av, sier han.

I samråd med Lindemans Legat vil det dermed bli opprettet et juniorstipend på 10.000 kroner hver. Det skal deles ut til utøvere under 18 år, og det vil skje i forbindelse med Valdres sommersymfoni. Kriteriene for å få stipend vil være mye av de samme som for Lindemanprisen.

• Les: De unges Lindemanpris til Sandra Lied Haga

Lindemanprisen er en av Norges mest prestisjefylte musikkpriser, og deles ut i år for 40. gang.

Kraggerud er ansatt ved Barrat Due musikkinstitutt, i 50 prosent stilling som prorektor og 50 prosent som underviser.

Styreleder Einar Solbu i Lindemans Legat sier at Kraggerud har utmerket seg i en årrekke med en betydningsfull innsats med talentutvikling og undervisning av barn og unge.

– Hans innsats på dette feltet – spesielt for de yngste – har gitt unike resultater, sier Einar Solbu.

Kraggerud har også gjennom mer enn 20 år utviklet Valdres sommersymfoni til å bli et viktig kurs- og møtested for klassisk interesserte musikere i alle aldre, for såvel unge talenter som for profesjonelle musikere.

Prisen vil bli delt ut under et arrangement i Lindemansalen på Norges musikkhøgskole 20. oktober. Før den tid vil det også bli kjent hvem som får De Unges Lindemanpris. Den er det mottakeren av Lindemanprisen som utpeker.