Kulturrådet deler ut 170 millioner kroner til musikkfestivaler ⋆ Kontekst
Notis

Kulturrådet deler ut 170 millioner kroner til musikkfestivaler

På siste rådsmøte har Kulturrådet fordelt 170 millioner kroner til 165 musikkfestivaler over hele landet. Elleve nye festivaler har kommet inn på ordningen.

– At vi opprettholder tilskuddene fra ordningen, uavhengig av hva arrangørene har kunnet gjennomføre, håper vi kan bidra til at festivalfeltet kommer seg igjennom den unntakstilstanden vi er inne i, sier leder Jan Ole Otnæs, i Kulturrådets musikkutvalg for arrangør- og festivalstøtte i en pressemelding.

– At ordningen er gitt en ekstrabevilgning på 10 millioner kroner for 2022 bidrar også til at andelen søknader som prioriteres har økt.

129 festivaler har fått økt tilskudd for 2022. Blant disse er Kongsberg Jazzfestival, Oslo World, Vossa Jazz, Nattjazz, Trondheim Jazzfestival, Oslo Jazzfestival, Beyond the Gates, Midgardsblot Metal Festival, Nordland Musikkfestuke og Risør kammermusikkfest.

Se hele listen her.

Elleve nye festivaler

Det er elleve nye festivaler på ordningen for 2022. Disse er Høydenfestivalen i Vestland, KafeSynk barn i Oslo, Den forvitnelege countryfestivalen i Vestland, Inn:Pust i Innlandet, God Nok-festivalen i Nordland, HEIM festival i Trøndelag, Halvøya i Agder, Aparte i Vestfold og Telemark, Nesodden jazzfestival i Viken, Tonehimmel i Møre og Romsdal og Ose kammerspel i Vestland.

Barn og unge og mangfold er prioritert. Tre dedikerte festivaler for barn og unge, Miniøya, Rabalderfestivalen og Juba Juba, får økning for 2022.

– Vi ønsker oss fortsatt flere søknader fra disse miljøene, i tillegg til festivaler for unge voksne, sier Otnæs i meldingen.