Vinneren av Kulturrådets arrangørtildelinger: Jazz ⋆ Kontekst
Nyheter

Tidligmusikk og jazz får mest tilskudd fra Kulturrådet

13 millioner tildelt til 127 arrangører.

127 konsertarrangører over hele landet har fått til sammen 13 millioner kroner fra Kulturrådets arrangørstøtte for musikk.

216 søknader ble behandlet, og mer enn 50 konsertarrangører søkte ordningen for første gang, opplyser Kulturrådet i en pressemelding via NTB.

– Det er positivt at det er mange nye søkere i denne runden. Arrangørfeltet er vitalt og viljen til å formidle musikk minst like høy som tidligere. For Kulturrådet er det viktig å fortsette arbeidet med å nå ut til nye miljøer og publikumsgrupper, sier Ivar Vogt, leder av Kulturrådets musikkutvalg for arrangør- og festivalstøtte.

Arrangørene som har fått tilskudd, fordeler seg over hele landet. De fleste tildelingene er i Agder og Viken.

– Bevilgningene fra Norsk kulturfond kommer med dette et stort publikum over hele landet til gode. Folk skal ha tilgang til kunst og kultur uavhengig av hvem de er og hvor de bor, så dette er viktig, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap).

Tidligmusikk og jazz

To arrangører har blitt tildelt 300 000,- hver, som er den største enkeltsummen i tildelingen:

Stiftelsen senter for tidligmusikk får 300 000,- for konsertserien Orfeo.

Konsertseriene i Orfeosatsningen tilbyr en variert programmering av konserter innen tidligmusikk og barokkmusikk. Seriene presenterer konserter med utøvere på historiske instrumenter og dekker en viktig del av det klassiske repertoaret fra middelalderen og frem til musikk fra 1800-tallet. Det er en hovedvekt på de sentrale periodene i barokkmusikken fra 1600- og 1700-tallet. Seriene har over tid utviklet seg til en sentral arena for konserter på dette området, skriver arrangører i søknadsteksten.

Også Urijazz jazzklubb for Tønsbergregionen blir tildelt 300 000,-. De skriver:

Urijazz vil ha rundt 10 konserter på våren og 9 konserter på høsten i Støperiet Scene. Fortsetter med 4 Vinylkvelder på våren og 4 på høsten – foredrag om jazzband og jazzmusikere, et gratistilbud til publikum, lytt og lær. Konserten på høsten med Greveskogen videregående, 1,2 og tredjeårselever, ca. 50 elever totalt, får spille i et stort konsertlokale med stort publikum og vist frem hva de kan, dette har blitt en populær tradisjon blant elever, lærere og oss i Urijazz. To samarbeidskonserter med Tønsberg jazzklubb, der sjangere møtes. Vi håper å videreføre lavterskeltilbudet med Steinar Brenna quintett, men er avhengig av å finne et nytt, egnet lokale.

Mer jazz

Kontekst biter seg merke i at det er en god dag for jazzing i Norge:

Hemnesjazz 300 000,- i året i tre år i driftstilskudd.

Arendal jazzklubb får 275 000kr, Storyville jazzklubb i Molde får 240 000,-, Grenland jazzforum får 200 000kr og det samme gjør Stord Jazzklubb.

Det er også flere andre jazz- og bluesarrangører som får tildelt mellom 100–200 000kr.

Se alle tildelingene her.