Vikarjournalist på plass ⋆ Kontekst
GODT I GANG: Torkil Torsvik er vår journalistvikar det neste året.
GODT I GANG: Torkil Torsvik er vår journalistvikar det neste året. Foto: Mona Askerød

Vikarjournalist på plass

Torkil Torsvik er journalist i Musikkultur det neste året. Han har bakgrunn fra jazz og punk og NRK.

– Jeg gleder meg til å jobbe med et fagområde jeg er engasjert i, og har en del kunnskap om, men aldri har jobba så spesifikt med før, sier Torkil Torsvik (38). Han har allerede vært på jobb en liten uke, og fått med seg de fleste dataproblemene og oppstartgreiene som alltid følger med å begynne i jobb. Hans første sak er publisert, om musikerne i Bodø som fant en løsning i en fastlåst konflikt.

Punkband

Torkil er oppvokst på Kolvereid i Trøndelag, og har spilt og sunget i band så lenge han kan huske. Drømmen om å bli jazz-saksofonist ble gravlagt under militærtjenesten, men musikken har alltid vært sentral i livet hans. Dessuten film, fotball og dataspill – selv om noe av det får mindre oppmerksomhet nå, når han har to barn å konse på.

Musikkarriere har han likevel hatt, som vokalist i punkbandet Nullskattesnylterne, som hadde en viss suksess i begynnelsen av 2000-tallet, og turnerte hovedsakelig i Norge, Tyskland og Spania. Idag synger han bass i Mannskoret.

Nullskattesnylterne: Skrot

Klar for å finne ut av alt

De siste to årene har Torkil jobba i NRK radio, som journalist i Kulturnytt, og som vaktsjef og reporter i Ukeslutt. Han er en erfaren journalist med sans for nyheter og gode spørsmål, som har mer tro på å snakke med folk enn å lese dokumenter for å få vite hva som foregår.

– Jeg har stor respekt for musikeryrket og gleder meg til å være med på å belyse utfordringene i bransjen, sier Torkil.