Tre fremadstormende rappere snakker om sine låttekster ⋆ Kontekst
Notis

Tre fremadstormende rappere snakker om sine låttekster

Den ferske Stjerneskudd-vinneren fra by:Larm, Jonas Benyoub, er en av de tre rapperne som skal snakke om sin lyrikk og sitt tekstarbeid i en ny arrangementsserie.

Arrangementsrekken heter «Hør på teksten» , og er et nytt samarbeidsprosjekt mellom Litteraturhuset i Oslo og utvalgte Deichman-bibliotek.

– Med denne serien setter vi fokus på sanglyrikken og tar låtskrivere på alvor som forfattere. Gjennom samarbeidet med Deichmans lokalbibliotek løfter vi også artistenes lokale tilknytning, både i selve sanglyrikken og for publikum, forteller prosjektleder Daniel Røkholt.

Arif, Siyabång og Jonas Benyoub stiller på lokalbibliotekene på Stovner, Lambertseter og Furuset i Oslo henholdsvis 13. oktober, 17. oktober og 21. oktober for å snakke tekst: Hvordan de skriver, hva de skriver om og hva som inspirerer dem til å skrive.

De blir intervjuet av Fredrik Høyer, Martin Bjørnersen og Øyvind Holen, og det loves «en faglig sterk, og samtidig engasjert samtale om sangtekstene og samfunnet de skrives i».

– Med dette prosjektet håper vi å engasjere flere og yngre publikummere til å lære om sanglyrikk, tekstarbeid og språklig kraft, sier Røkholt.