Tønes uttrykker støtte til kritikken mot Spellemann-utdelingen: – Frykteleg feil ⋆ Kontekst
Mann med hånden foran ansiktet ute ved kysten
Tønes vant Spellemann i kategorien Viser og visepop for utgivelsen «Thilda Bøes legat» Foto:Tommy Ellingsen
Nyheter

Tønes uttrykker støtte til kritikken mot Spellemann-utdelingen:

– Frykteleg feil

Den nybakte Spellemann-prisvinneren i vise- og visepopkategorien, Tønes, kaller omstendighetene rundt måten han mandag fikk overrakt prisen på for «fryktelig feil».

Tønes lurer på hva han skal si til de andre nominerte, som var Marthe Valle, Eva Weel Skram og Daniela Reyes, skriver han på Facebook-siden sin:

– Dokke måtte høyra på radio at eg fekk prisen på «Trafikk og Musikk»! Det blei fryktelig feil, alle sko våre i ein stor sal, litt nervøse og spente, fint pynta på ein stor fest for musikken. Beklage og respekt! lyder det fra Tønes.

Det var mandag kveld at Marthe Valle i en post på Facebook-gruppen Bransja Prat rettet kritikk mot at flertallet av Spellemannprisene deles ut utenom selve den direktesendte prisseremonien på TV. Bare åtte av priskategoriene deles ut med publikum i salen på Sentralen i Oslo, mens de øvrige av de totalt 28 prisene deles ut i forkant denne uken i ulike settinger, noe NRK begynte med under koronapandemien. Øvrige utdelinger sendes i et forhåndsinnspilt samleprogram etter selve Spellemann-sendingen.

Tønes beskriver hvordan han trodde han skulle være med i et program om de visenominerte, da han ble bedt om å møte opp i resepsjonen til NRK Rogaland. Der var det ikke noen til stede i resepsjonen da han ankom. Etter hvert «dukka opp ein fyr, så virka lide intreserde, han sette seg i alle fall langt onna og hold på med sitt», skriver Tønes – som fylte en kopp med vann og satte seg til å vente.

– Alt detta ende me at eg fekk Spellemann, heilt uforberedt, avrunder Tønes, som etter utdelingen «gikk hjem og så Fotballekstra», innlegget.

Pressekontakt Simen Idsøe Eidsvåg i Spellemann sier til NRK at han forstår at utdelingen kan gjøre noe med nominasjonsopplevelsen.

– Det at man ikke deler ut alle prisene på samme sted til samme tid, er å gå litt vekk fra hvordan Spellemann har blitt løst årene før pandemien. Men at oppmerksomheten til alle de 28 prisene som skal deles ut er jeg ikke enig i at blir mindre, uttaler han.