Tine Valavuo Tyldum ny daglig leder i Scenekunstbruket ⋆ Kontekst
Notis

Tine Valavuo Tyldum ny daglig leder i Scenekunstbruket

Tine Valavuo Tyldum er ansatt som ny daglig leder i Scenekunstbruket. Hun vil, etter en overlappingsperiode tiltre stillingen 1. juli, skriver Scenekunstbruket i en pressemelding.

Tyldum har de siste årene jobbet i musikkfeltet, blant annet som daglig leder i Ny musikk, og gleder seg til å komme tilbake til scenekunsten. Hun mener at Scenekunstbruket har et viktig mandat og en unik posisjon både i scenekunstfeltet og i Den kulturelle skolesekken, med sine godt etablerte systemer for formidling.

– Også i kulturfeltet generelt har Scenekunstbruket betydning. Med det arbeidet Ådne og staben har gjort med ulike prosjekter, Showboxfestivalen og nettverk har de til stadighet bidratt til utvikling og samling av feltet. Dette viser hvor dynamisk og fremoverlent organisasjonen er – noe som passer meg bra», sier Tyldum i meldingen, hvor det også fremgår at hun synes det er stas.

Tyldum tar over etter Ådne Sekkesten som var med å bygge opp Scenekunstbruket og siden har ledet organisasjonen.

Sekkesten mener at Scenekunstbrukets virksomhet og verdigrunnlag er i de tryggeste hender.

Tine har kjent på sagmuggen under beina (eller dansemattene, da) og har både et organisatorisk og politisk hode. Egenskaper som er perfekt i denne jobben – også er hun jo et knakande hyggelig menneske, avslutter han meldingen.