Tariffoppgjøret i Operaen og teatrene i havn: – Fornøyde med resultatet, sier Creo ⋆ Kontekst
FORNØYD: – Særlig fornøyd er vi med resultatet for Den Norske Opera & Ballett, sier Tore Walmsnæss i Creo om årets tariffoppgjør.
FORNØYD: – Særlig fornøyd er vi med resultatet for Den Norske Opera & Ballett, sier Tore Walmsnæss i Creo om årets tariffoppgjør. Foto: asamaria.com/Åsa Maria Mikkelsen

Tariffoppgjøret i Operaen og teatrene i havn: – Fornøyde med resultatet, sier Creo

– Særlig fornøyde er vi med resultatet for Den Norske Opera & Ballett, hvor vi fikk til flere endringer i overenskomsten som bedrer arbeidsbetingelsene for våre medlemmer, men som samtidig gir arbeidsgiver en større fleksibilitet og mulighet for flere forestillinger.

• Les også: Denne uka står det om pensjon i orkestrene. I Trondheim er de blitt enige om hybridpensjon

Pensjon utsatt

Oppgjøret ved Operaen og teatrene er innenfor en lønnsramme på 1,7 prosent. Pensjonsspørsmålet ble utsatt på grunn av pandemien.

– Spørsmålet om pensjon vil helt sikkert komme opp igjen ved en senere anledning. For hele kulturfeltet i Spekter er det slik at pensjon kan tas opp allerede i mellomoppgjøret hvis en av partene krever dette. Skulle det ikke skje, er hovedoppgjøret 2022 neste anledning, det er egentlig kun litt mer enn ett år til, påpeker Walmsnæss.

• Les også: Avblåst streik i kirken

Generelle tillegg ved teatrene

For medlemmer ved teatrene gis det et generelt tillegg på 5600 kroner på lønnstabellen fra 1. august 2020. I tillegg utbetales det et engangsbeløp på 2000 kroner. Satsene for midlertidig ansatte musikere reguleres til 1860 kroner for prøver inntil tre timer, og forstillingssatsen reguleres til 2230 kroner.

– Her hadde vi ambisjoner om å påbegynne et arbeid med teatrene om dramaturgenes arbeidsvilkår, dette nådde vi denne gangen ikke fram med. Men det vil helt sikkert bli tatt opp igjen ved neste korsvei, sier Walmsnæss.