Talentpris til Anna Elise Sørdal Klungre ⋆ Kontekst
Foto: Presse

Talentpris til Anna Elise Sørdal Klungre

Jazzstudent og sanger Anna Elise Sørdal Klungre trodde hun skulle spille inn en promoteringsfilm i forbindelse med digitale konserter. Men i stedet for å møte et filmcrew, ble hun overrakt Bates talentpris på 50 000 kroner fra scenen på Spor 5 i Stavanger.

Bates talentpris skulle egentlig utdeles under Maijazz i Stavanger, som går av stabelen første uka i mai. Festivalen er, som så mye annet, avlyst på grunn av korona. Dette melder Stavanger jazzforum/Maijazz i en pressemelding.

– Nå når scenene er stengte, mener vi i Bate det er viktigere enn noen gang å anerkjenne et ungt talent og gi litt hjelp til videre satsing. Derfor ønsker vi å dele ut prisen Batetalentet 2020, selv om vi ikke får gjort det under Maijazz. Det er satt ned en jury som enstemmig har kommet fram til at du er en verdig vinner, sa direktør i Bate, Paul Boxill, til en overrasket og rørt prisvinner i forrige uke.

Bate er et boligbyggelag i Stavanger-regionen, og Bates talentpris ble delt ut for første gang under Maijazz i fjor. Prisen går til en ung utøver som har gjort seg bemerket med stort kunstnerisk potensial og egenart.

– Det er veldig stas å få denne anerkjennelsen og vite at noen ser og anerkjenner det jeg holder på med. Ikke minst er det veldig betryggende å få en pengegave nå som vi er inne i såpass usikre tider, sier Klungre i pressemeldingen.