Støre på sommerpatrulje i Operaen ⋆ Kontekst
SAMMEN MED VAKTBIKKJA: Jonas Gahr Støre tok en prat med Sandra Jakobsen i billettluka på Operahuset i Oslo.
SAMMEN MED VAKTBIKKJA: Jonas Gahr Støre tok en prat med Sandra Jakobsen i billettluka på Operahuset i Oslo. Foto: Martin Guttormsen Slørdal

Støre på sommerpatrulje i Operaen

Arbeiderpartilederen og sommerpatruljen fant ingenting å sette fingeren på da de besøkte Operahuset i Oslo i dag.

LOs vaktbikkjer snuser rundt etter snusk i jobbsommeren.

Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre ble med LOs sommerpatrulje og sjekket ut arbeidsforholdene på Den Norske Opera & Ballets hus i Bjørvika i Oslo.

– Sommerpatruljen har blitt en tradisjon og en institusjon i Norge. Arbeidslivet er blitt mer uoversiktelig, med økt bruk av midlertidige ansettelser. Vi vet at ungdom er sårbare for å bli utnyttet i arbeidslivet. Da er det en trygghet for de ansatte at LOs sommerpatrulje kommer på besøk, sier han.

Tre bedrifter, mange forbund

Gisle Stenersen, produsent og prosjektleder på operaen, er NTL-tillitsvalgt i Operaen. Han tror ikke vaktbikkja, med Jonas Gahr Støre på slep, vil finne noen brudd på arbeidsmiljøloven her inne.

– Operaen er en sammensatt affære. Det er flere bedrifter samlet under samme tak, som organiserer ansatte i forskjellige forbund. Jeg kan bare snakke på vegne av de jeg er tillitsvalgt for, men det er ingen grunner til å finne brudd blant dem, sier han.

Krysser av

Linn Andersen, faglig ungdomssekretær hos LOs distriktskontor Oslo/Akershus, og Erik Borander, organisasjonsmedarbeider i NTL-Ung, er i full gang med sommerpatruljen. De har ei sjekkliste som de bruker når de møter ungdom i sommerjobb.

– Vi spør om de har kontrakt, om arbeidstider, om de får lønnslipp og om de har tilstrekkelig med pauser, sier Erik Borander, og nevner noen av punktene på lista.

– Etter den første hyggelige praten med de ansatte, dukker det ofte opp forhold på arbeidsplassen som ikke er så gode som de først ga inntrykk av, legger Linn Andersen til.

Les også: Dette må du vite før du begynner i sommerjobben

– Sørg for at kontrakten i orden

Jonas Gahr Støre fant ingen brudd under sitt opera-besøk.

Han har en oppfordring til ungdom i sommerjobb:

– Sørg for at kontrakten din er i orden. Den skal redegjøre for plikter og rettigheter. Hvis den ikke er i orden, så tar du kontakt med LO. Da får du hjelp, råder han.

Se også:

Flere saker om sommerpatruljen og folk i sommerjobb

Saken er opprinnelig publisert på frifagbevegelse.no

Sommerpatruljen

Over 600 LO-ungdommer er ute på

veienfor

å informere unge arbeidstakere om rettigheter og plikter i arbeidslivet.

Sommerpatruljetelefonen er betjent i perioden 15. juni til 15. august.

Har du spørsmål eller tips til LOs sommerpatrulje send en epost til sommerpatruljen@lo.no eller sms til nummer 2030. Bruk kodeord SP .

Du kan også ringe sommerpatruljens vakttelefon:

Tlf: 8 100 1999