Stine Osmo Lieng ny daglig leder i Musikkforleggerne ⋆ Kontekst
Notis

Stine Osmo Lieng ny daglig leder i Musikkforleggerne

Stine Osmo Lieng tiltrer stillingen som daglig leder i Musikkforleggerne 1. februar.

Lieng har de siste åtte årene jobbet som creative manager og A&R i forlaget Warner Chappell Music. Hun har også hatt styreplass i Musikkforleggerne, TONO, Edvardjuryen og diverse stipendkomiteer. I tillegg har hun vært tilknyttet Øya International.

– En av mine hjertesaker er arbeidet med å få på plass en kulturmoms i Norge slik at vi kan konkurrere rettferdig med land som Sverige, som har en kulturmoms på 6%. Vi trenger bedre rammevilkår slik at det ikke lønner seg å signere i utlandet, enten du er låtskriver eller et musikkforlag som ønsker en co-publishing avtale, sier Lieng til egne nettsider, hvor hun legger til:

– Mine ambisjoner for Musikkforleggerne er at vi fortsetter det viktige politiske arbeidet, men samtidig har et stort fokus på å øke verdien for medlemmene våre slik at de kan fortsette å løfte norsk musikk. Jeg ser frem til å jobbe med Sarah, Ingrid, Stefan og styret i Musikkforleggerne og gleder meg til å legge store planer for årene som kommer.

Lien tar over etter tidligere generalsekretær Cathrine Ruud.

– Ruud sluttet i oktober, så det skal bli godt å få Lieng på plass, sier kommunikasjonsansvarlig og fung. leder Sarah Winona Sortland i en melding.