Stavanger Brass Band er norgesmestere ⋆ Kontekst
Stavanger Brass Band.
Stavanger Brass Band. Foto: Haakon Mogstad/Norges Musikkorps Forbund

Stavanger Brass Band er norgesmestere

Stavanger Brass Band tok en overbevisende seier i årets NM for brassband. Korpset var best både på pliktnummer og selvvalgt avdeling.

NM for brassband gikk av stabelen i Grieghallen i helga – 75 korps konkurrerte i seks divisjoner – fra elitedivisjon til femtedivisjon.

99 poeng og billett til EM

I tillegg til kongepokalen og hele 99 av 100 mulige poeng på sitt selvvalgte stykke, skal Stavanger Brass representere Norge i EM for brassband i Malmø i 2021. Dette melder Norges Musikkorps Forbund (NMF) i en pressemelding.

De andre pallplassene i elitedivisjonen ble besatt av Manger musikklag og Eikanger-Bjørsvik musikklag.

Ila Brass vant førstedivisjon

I førstedivisjon gikk seieren til Ila Brass Band fra Trondheim. De kvalifiserte seg dermed til meste års elitedivisjon. Det samme gjorde Rong Brass fra Hordaland, som ble nummer to i førstedivisjon.

I andredivisjon gikk seieren til Ørskog Brass fra Møre og Romsdal. Korpset fikk 97 poeng, de mottok også divisjonens solistpris.

Tredjedivisjon størst i årets NM

Den største divisjonen under årets NM var tredjedivisjon, med 15 deltakende korps. Her ble det en skikkelig bykamp, der Bergen Brass Band vant, foran Trondheim Politis Brassband og Stavanger Kommunes Korps på tredjeplass.

Fjerdedivisjon ble vunnet av Moen Musikkforening fra Gran i Innlandet, mens i femtedivisjon gikk Flå Musikkorps til topp med 93 poeng, i tillegg til solistpris.