Sopranen Lina Johnson fikk stort kulturstipend ⋆ Kontekst
Notis

Sopranen Lina Johnson fikk stort kulturstipend

Johnson ble overrasket på direkten.

Hun trodde hun skulle snakke om «La Traviata» med Per Sundnes på Klassisk Vorspiel på NRK, men sopran Lina Johnson ble overasket med 600 000 kroner og Tom Wilhelmsens opera & ballettpris, heter det i en pressmelding på vegne av Skipsreder Tom Wilhelmsen Stiftelse.

Torsdag morgen var operasanger Lina Johnson, sammen med operasjef Randi Stene med på innspilling av «Klassisk vorspiel» da hun midt under sending ble overrasket med kameraer, konfetti og en sjekk på 600 000,- fra stiftelsen.

– Jeg er helt i sjokk, kjenner meg veldig begjæret og ydmyk. Spesielt å stå i rekken med alle disse artistene som har fått prisen før meg. Uvirkelig at jeg nå også er på den lista. Det var bra jeg ikke fikk vite det rett før jeg skulle på scenen, da hadde jeg helt mistet hodet, sier Lina Johnson.

Juryen bestod av Anne Gjevang, Stine Østvold Aamodt og Ellen Horn, som blant annet sier i sin begrunnelse:

– Lina er en sanger som får alt hun gjør til å høres lekende lett ut, men sannheten bak denne ferdigheten er et ekstremt fokus på teknisk grunnarbeid og utrettelig arbeidsvilje over mange år.

Lina Johnson står på scenen som Violetta Valéry i «La Traviata» den 25. september i Den Norske Opera & Ballett.