Solistkoret lanserer sitt eget talentprogram for sangere mellom 18 og 26 år ⋆ Kontekst
Solistkoret
Solistkoret Foto: Shannon Moratti/presse

Solistkoret lanserer sitt eget talentprogram for sangere mellom 18 og 26 år

Snart er Solistkoret UNG en realitet. 1. juni er det søknadsfrist for unge sangere som ønsker å spesialisere seg innen ensemblesang.

På bakgrunn av prøvesang, vil åtte til tolv sangere i aldersgruppa 18-26 år bli plukka ut som deltakere i talentutviklingsprogrammet. Sangere fra hele landet kan søke, og de som blir tatt opp i koret honoreres for deltakelsen. Dette melder Solistkoret i en pressemelding.

Med Solistkoret UNG ønsker Det Norske Solistkor å bidra til å skape en ny generasjon ensemblesangere. Gjennom samlinger ledet av Solistkorets dirigenter og kunstneriske leder Grete Pedersen, vil talentene få tilgang på individuell coaching og opplæring, og utøving i ensemblesang.

I tillegg til Pedersen, består kunstnerisk råd av de unge dirigentene Yuval Weinberg og Timothy Ferguson som begge har internasjonal erfaring fra arbeid med unge sangere.

Et av målene er å bidra til å legge et fundament for framtidige profesjonelle karrierer, og å lette overgangen fra student til profesjonell musikertilværelse. Solistkoret skal samarbeide og utveksle erfaringer med sentrale kulturinstitusjoner. 

Solistkoret UNG er en flerårig satsing som er støtta av Talent Norge AS og Sparebankstiftelsen DNB.