Sibelius-pris til Det Norske Kammerorkester og Kuusisto ⋆ Kontekst
Notis

Sibelius-pris til Det Norske Kammerorkester og Kuusisto

– Samarbeidet styrker utvilsomt båndene mellom norsk og finsk musikkliv.

Sibelius-selskapet i Norge har tildelt Sibeliusprisen 2023 Det Norske Kammerorkester og deres kunstneriske leder Pekka Kuusisto, skriver selskapet i en pressemelding.

Styreleder Stephan Barratt-Due uttaler:

– Kuusisto har en enestående bredde i sitt repertoar og i sin musikkinteresse. Ikke minst har han et brennende engasjement for samtidens musikk. Denne interessen kommer tydelig frem i konsertprogrammene til DNK og Kuusisto. Ikke minst er det spennende at orkesteret med Kuusisto presenterer ny finsk samtidsmusikk og ulike finske musikere for det norske publikum.

• Les også vårt tidligere intervju med Pekka Kuusisto: – Musikk og kunst er som oksygen for ideer

Om Det Norske Kammerorkester (DNK) sier Barrat-Due:

– I nærmere 50 år har orkestret vært en sentral aktør i norsk musikkliv. Gjennom årene har de vakt begeistret oppmerksomhet i det internasjonale musikkliv og regnes i dag som en av de ledende kammerorkestrene i internasjonal sammenheng. Samarbeidet mellom DNK og Pekka Kuusisto styrker utvilsomt båndene mellom norsk og finsk musikkliv, så vel utøvende som skapende.

Sibeliusprisen er en hederspris for fremragende innsats for å fremme kontakten mellom finsk og norsk musikkliv eller for forståelse for og kjennskap til finsk musikk i Norge eller norsk musikk i Finland. Prisbeløpet er 100 000 kroner.

Sibelius-selskapet ble stiftet i 1994, og drives uten offentlige bidrag.