Send skolekonserten på Europa-turné! ⋆ Kontekst
DINOSAUS: Heidi Solheim, Kristian Olstad og Espen Jakobsen opptrådte i forestillingen Dinosaus, under Marked for musikk i fjor.
DINOSAUS: Heidi Solheim, Kristian Olstad og Espen Jakobsen opptrådte i forestillingen Dinosaus, under Marked for musikk i fjor. Foto: Anne Myklebust Odland

Send skolekonserten på Europa-turné!

Har du en skolekonsert du gjerne skulle sendt på utenlandsturné? I oktober er Norge vertskap for Yam Session. Her kan du møte oppkjøpere fra hele Europa.

Marked for musikk er vertskap for Yam Session

Det norske arrangementet Marked for musikk får i år en ekstra dimensjon når Europa inviteres inn. Visningsarenaen i 2016 går under navnet Yam Session. Dette er en europeisk møteplass, der konsertvisninger, kompetanseutveksling og nettverksbygging står på agendaen. Til Larvik kommer musikere, produsenter og arrangører fra hele Europa, i tillegg til norske delegater.

Les også: Får hjelp til å finne de beste

Prosjektleder Natasha Peevor-Johnson er i startfasen med å planlegge programmet. Hun forteller at det fortsatt er plass til gode produksjoner fra Norge, og oppfordrer utøvere og produsenter til å sende inn forslag.

– De samme kjøperne som var på markedet i fjor, kommer også i år, men i tillegg kommer det altså delegater fra andre europeiske land, forteller hun.

Musikken må snakke

Det kan være en fordel å presentere en produksjon som ikke er avhengig av det verbale for å kommunisere med publikum.

– Jeg vil tro at ikke alle forestillinger oversetter like godt til land som Frankrike, Makedonia og Kroatia, påpeker Peevor-Johnson.

Riktignok kan man med litt kløkt og kreativitet omgå språkbarrierene, slik produksjonen Laus Levande gjorde under Yam Session i Zagreb i fjor.

– De brukte plakater for å oversette teksten for skoleelevene. Det funka kjempebra, forteller Peevor-Johnson.

Les også: Marked for spilleoppdrag

Interesse fra skandinaviske land

Prosjektlederen tror at interessen for å kjøpe norske produksjoner vil være størst blant de skandinaviske landene, men utelukker ikke at noen kan være heldige å få avtaler utafor våre nærmeste naboland.

– Mulighetene man har i år, i tillegg til at man kan få vist seg fram for en gruppe av europeiske oppkjøpere, er at man kan bygge nettverk og knytte kontakter i utlandet.

Markedet vil dessuten ha flere innslag av utenlandske produksjoner og det vil bli flere fagrelaterte tilbud i programmet, forteller Peevor-Johnson.

Yam Session

• Marked for musikk, en nasjonal visningsarena for konserter rettet mot barn og unge, arrangeres av Vestfold fylkeskommune i samarbeid med Larvik kommune. Er i 2016 vertskap for Yam Session (Young Audience Music Session).

• Yam Session er en europeisk arena for konsertvisninger, kompetanseutveksling og nettverksbygging. Del av EU-prosjektet Black Board Music Project.

• Det ventes opptil 50 produsenter og arrangører fra ti europeiske land, i tillegg til 130 delegater fra Norge. Artister fra både inn- og utland.

• Arrangementet foregår i Larvik, 25.–27. oktober.