– Selvsagt skal vi ikke legge ned noen korps ⋆ Kontekst
KULTURBÆRERE: Forsvarets musikk er viktige kulturbærere og grunnstammen i den norske korpsbevegelsen. Dem legger vi ikke ned, sier Venstre-leder Trine Skei Grande. Bildet er fra Venstres landsmøte 2016.
KULTURBÆRERE: Forsvarets musikk er viktige kulturbærere og grunnstammen i den norske korpsbevegelsen. Dem legger vi ikke ned, sier Venstre-leder Trine Skei Grande. Bildet er fra Venstres landsmøte 2016. Foto: Venstre

– Selvsagt skal vi ikke legge ned noen korps

Forsvarets Musikk skal bestå som i dag, dersom Venstre får de andre politiske partiene med på sitt forslag til langtidsplan for Forsvaret.

– For meg er dette enkelt. Vi har noen kulturbærere i samfunnet som må bestå, sier Venstre-leder Trine Skei Grande.

Venstre la i dag fram sitt forslag til langtidsplan for Forsvaret. De er første parti som legger fram eget forslag, og prøver slik å legge noen premisser for videre debatt. Partiet mener selv å ha mulgihet til å få med seg flere partier på forslaget, ettersom forslaget som legges fram er holdt innenfor samme økonomiske og forsvarspolitiske ramme som regjeringen har foreslått.

Venstre foreslår altså å ikke gjøre noen endringer i dagens struktur når det gjelder Forsvarets Musikk. Men:

– Det vi åpner for, er å diskutere om noen av midlene kan komme via kulturdepartementet, sier Skei Grande.

Hun har selv vært med på flere runder med forslag om nedleggelse eller omstrukturering av Forsvarets Musikk og sier at hun ønsker å legge til rette for stabilitet framover.

– Man tenker ikke framover når man stadig har en øks hengende over seg. Musikken har ingen direkte betydning for forsvarsevnen, men er viktig å beholde som kulturbærere. I Norge må vi ha profesjonelle kunstnere på alle nivå for å bevare kulturen. Vi må ha en profesjonell ballett for at ungene skal lære å danse. Vi må ha profesjonelle orkestre for å fostre opp musikere. I Norge er vi veldig glad i korps. Forsvarets korps er de eneste profesjonelle korpsmusikerne, og grunnstammen i den norske korpsbevegelsen. Den legger vi ikke ned, sier Skei Grande.

Les også:

Skuffelse og sinne over nedleggelser i Forsvarets musikk

– Dette er en veldig alvorlig situasjon

Musikk-Norge til forsvar for Forsvarets Musikk

Høyre vi bevare forsvarskorpsene

FORBUNDSLEDEREN: Forsvarets musikk kveles langsomt

Forsvarssjefen glemmer å forsvare kulturen