Secretly Noord og Danmark Music Group slår seg sammen – blir Skandinavias største uavhengige digitale distributør ⋆ Kontekst
Notis

Secretly Noord og Danmark Music Group slår seg sammen – blir Skandinavias største uavhengige digitale distributør

Danmark Music Group (DANMARK) har tatt over Secretly Noord, den skandinaviske delen av den internasjonale uavhengige distributøren. Som en del av avtalen blir Secretly Distribution medeier i DANMARK.

Secretly Noords team – som inkludere tidligere Phonofile ansatte Daggan Stamenkovic, Torny Gottberg og Jarle Savio — vil bli DANMARK’s nordiske gruppe, med kontorer i i Stockholm, Gøteborg og Oslo. Norske og svenske plateselskap som til nå har brukt Secretly Noord vil få et nytt hjem i DANMARK.

Secretly Noord ble opprettet etter at The Orchard(Sony Music) kjøpte opp Phonofile i 2017. I 2019 ble det nye selskapet en del av Secretly Distribution.

Etter oppkjøpet av Phonoile har DANMARK tatt større andeler av det uavhengige markedet, og tilbyr i dag sine tjenester til over 10,000 internasjonale plateselskap.

Daggan Stamenkovic forklarer i en pressemelding at sammenslåingen er viktig i et marked hvor majorselskapene kjøper og stadig flere uavhengige distributører.

– Behovet for en uavhengig aktør med spesialkunnskap om den uavhengige musikkscenen er nødvendig, mener Stamenkovic

Darius Van Arman, Co-CEO i Secretly Distribution, trekker frem selskapenes felles mål:

– På samme måte som Secretly Distribution er Danmark Music Group dedikert til full åpenhet og ekte uavhengighet. Det er veldig spennende at Skandinavia igjen har fått en stor uavhengig distributør. DANMARKs teknologi og ansatte er imponerende, og vi er overbevist om at DANMARK vil være en verdi for det uavhengige miljøet, spesielt i Skandinavia, og gi sine artister og plateselskap større kulturell innflytelse og innpass rundt i verden, sier Van Arman i meldingen.