Rockerne i Bokassa plukket ut til å vise seg frem på canadisk musikkfest ⋆ Kontekst
Notis

Rockerne i Bokassa plukket ut til å vise seg frem på canadisk musikkfest

De trønderske stonerpunkerne i Bokassa ble denne uken en av de hundre første bandene plukket ut til å spille på en stor, canadisk musikkuke.

Canadian Music Week i Toronto foregår 5. til 10. juni, og er Canadas svar på legendariske, amerikanske SXSW – eller vår egen by:Larm her hjemme.

– Det er potensielt veldig spennende å få vist seg frem i et helt nytt marked, sier Bokassa-sjef Jørn Kaarstad til NTB. Bokassa har tidligere spilt på en annen slik bransjefestival, Eurosonic i Nederland.

– Men det var i januar 2020 og vi vet jo alle hva som skjedde måneden etter med covid, sier Kaarstad, som har med seg Olav Dowkes og Bård Linga i bandet.

Trioen var på turné da koronapandemien stanset hele musikkbransjen, etter at de året før hadde varmet opp for Metallica på deres Europa-turné.

I 2021 vant Bokassa Bendiksenprisen og ga ut sin tredje skive, før sommeren 2022 ble akkurat slik som en rockesommer skal være – med en rekke gjeve festivalopptredener på Hellfest, Wacken, Download, Tons of Rock og oppvarming for Mastodon, Baroness og Judas Priest. Fulgt av en oktoberturné til norske byer.