Riddu Riđđu hadde 5.379 publikummere – og har Manne klar til 2023-utgaven ⋆ Kontekst
Notis

Riddu Riđđu hadde 5.379 publikummere – og har Manne klar til 2023-utgaven

5.379 besøkende fant veien til 2022-utgaven av urfolksfestivalen Riddu Riđđu, som gikk av stabelen i helgen.

På fredag skapte Lido Pimienta og The Halluci Nation det arrangørene karakteriserer som «magisk stemning», og på lørdag fikk publikum oppleve Angélique Kidjo.

– Riddu Riđđu har verdens tøffeste festivalpublikum. Det regnet en del på lørdag, men det la ingen demper på stemningen, sier festivalsjef Sandra Márjá West, og mente at både publikum og artister ga uttrykk for at det var godt å være tilbake på Riddu-sletta i Manndalen i Kåfjord i Troms.

Riddu Riđđu har allerede første artist klar til 2023-utgaven av festivalen, som vil gå av stabelen 12. til 16. juli neste år: Det er Manne, som er soloprosjektet til Herman Rundberg – som var med i Violet Road i en årrekke og etter hvert også bandet Alit Boazu.

Mannes første album utkommer også i 2023, der Rundberg gjør «et dypdykk i egen bakgrunn» med melodier inspirert av tradisjonell joik og sjøsamiske salmer kombinert med et moderne musikalsk landskap.

– Riddu Riđđu har vært en sentral del av min oppvekst og en viktig arena for meg som komponist, musiker og sjøsame. Det føles enormt stort å få ha urfremførelsen med Manne på festivalen.