Ragnhild Furebotten hedret under Nordlysfestivalen ⋆ Kontekst
Heder til Ragnhild: Ragnhild Furebotten mottok Nordlysprisen 2018 under åpningskonserten på Nordlysfestivalen.
Heder til Ragnhild: Ragnhild Furebotten mottok Nordlysprisen 2018 under åpningskonserten på Nordlysfestivalen. Foto: Øyvind Arvola

Ragnhild Furebotten hedret under Nordlysfestivalen

Felespiller og komponist Ragnhild Furebotten fikk årets nordlyspris, blant annet for å ha fornya og vitalisert den nordnorske tradisjonsmusikken.

Nordlysfestivalen er i full gang i Tromsø, og under åpningskonserten fredag 26. januar ble Ragnhild Furebotten tildelt Nordlysprisen 2018. Prisen gis til utøvende musikere eller komponister, som gjennom sitt virke i Nord-Norge har utmerka seg med et høyt kunstnerisk nivå, og bidratt til å markere landsdelens musikkliv på en positiv måte. Nordlysprisen ble første gang delt ut i 1989.

Furebotten er kjent fra ensembler som Hekla Stålstrenga og Majorstuen, har medvirket på og gitt ut flere plater, mottatt spellemannpris for soloutgivelsen Never on a Sunday, og har turnert i inn- og utland. Juryen trekker også fram at hun har løfta musikken opp på store scener, som Den Norske Opera & Ballett. Furebotten har dessuten vært engasjert i organisasjonsarbeid, og var en av pådriverne bak at MFO etablerte et stipend for sine medlemmer.