Rachel Louis blir ny daglig leder i Borealis ⋆ Kontekst
Notis

Rachel Louis blir ny daglig leder i Borealis

Fra og med 1. september trer Rachel Louis inn i rollen som daglig leder for Borealis. Hun tar over etter Tine Rude som har ledet organisasjonen sammen med kunstnerisk leder Peter Meanwell siden 2014.

Rachel Louis er en etablert leder innen kunst- og kulturfeltet, og har tidligere jobbet for både nasjonale og internasjonale kulturorganisasjoner.

Hun er, i følge pressemeldingen, lidenskapelig opptatt av at kunsten er til for alle, og har dedikert sitt virke til å oppnå et mer rettferdig, tilgjengelig kulturliv, og åpne opp muligheter for flere innen kultursektoren. Rachel bruker kunst for å knytte folk sammen, gi næring til en fellesskapsfølelse og for å bidra til samfunnets helse og lykke.

– Det er en ære å bli spurt om å tre inn i Borealis som daglig leder. Festivalens rare og fantastiske programmering, kombinert med dens forpliktelse til sosial endring, og engasjement for å inspirere unge talenter og lokalsamfunnet er banebrytende. Borealis er virkelig en edelsten i Bergen. Det er også en ære å skulle fortsette arbeidet som lederteamet i Borealis har gjort, og bli en del av en så dedikert stab, sier den påtroppende lederen i meldingen.

– Borealis sine tydelige mål, og det de har oppnådd de siste 20 årene er virkelig inspirerende, og er et fantastisk fundament å bygge videre på. Jeg ser frem til å sørge for at så mange som mulig kan ta del i Borealis, og å bidra til at livskvaliteten i Bergen blir høyere gjennom musikk og kunst. Sammen skal vi videreutvikle Borealis sitt gode ry som den mest kunstnerisk utforskende og kulturellt inkluderende festivalen i Norge, og verden.

Som produsent og kurator innen musikk og samtidskunst har Rachel jobbet for Bergen Assembly og Festspillene i Bergen – der hun tok initiativ til Festspillkollektivet. Rachel bodde i Storbritannia før hun flyttet til Bergen i 2015. Hun har tidligere jobbet for organisasjoner som Whitechapel Art Gallery, Artangel, London Symphony Orchestra, the Barbican og ved the University of Arts i London.

I 2008 startet hun et banebrytende kunstprosjekt for Storbritannias nasjonale helsetjeneste; NHS. Rachel har som sitt mål å gi alle mulighet til å delta i kreative prosjekter som er samarbeidsdrevne, utforskende, levende og inspirerende.

Styreleder i Borealis Elise Sæle Dahle sier i meldingen:

– Vi er veldig glade for å ønske Rachel Louis velkommen som ny daglig leder i Borealis. I henne har vi funnet en kompetent og dyktig leder, med bred erfaring fra feltet. Hun deler festivalens ståsted og verdier, vi er dermed trygge på at hun er riktig person til å videreutvikle festivalen, og gjennom den kultursektoren, i en mer mangfoldig retning, slik at flere får mulighet til å uttrykke seg, delta, lytte og oppleve uventede, nye og eksperimentelle kunstuttrykk.

– I tillegg har hun både lokal tilknytning og internasjonal erfaring og nettverk. Vi gleder oss til å se hvordan Rachel vil bygge videre på det Borealis står for, og det fundamentet som finnes i organisasjonen i dag.

Det var totalt 11 søkere til stillingen som daglig leder for Borealis.