Profesjonalisering av teknikerbransjen: ⋆ Kontekst
Teknisk: Hovedmotivasjonen for å organisere arbeidsgiverne er et felles ønske om å profesjonalisere bransjen, sier Marius Widerøe i bransjeforeningen BFSP.
Teknisk: Hovedmotivasjonen for å organisere arbeidsgiverne er et felles ønske om å profesjonalisere bransjen, sier Marius Widerøe i bransjeforeningen BFSP. Foto: iStock/Mikhail Badaev

Profesjonalisering av teknikerbransjen:

Teknikerne jobber gjennom Creo for en profesjonalisering av bransjen. Nå skal bedriftene vurdere å melde seg inn i en arbeidsgiverforening.

Teknikerne ønsker seg en tariffavtale for sin bransje, og møter forståelse på arbeidsgiversiden. Når Bransjeforeningen for sceneteknisk produksjon (BFSP) samles til generalforsamling i neste uke, skal de derfor diskutere medlemskap i en arbeidsgiverforening.

– Vi skal ta opp medlemskap i en arbeidsgiverforening, diskutere hva slags fordeler det kan ha, og lodde stemningen blant våre medlemmer, sier Marius Widerøe, som er styreleder i BFSP og daglig leder i Konsertsystemer LLB.

5. mars samles foreningen til generalforsamling, og før den et formøte med flere aktuelle bransjetema. På plakaten står blant annet utdanning for teknikere, sikkerhetskurs – og altså mulighetene ved å bli med i en arbeidsgiverorganisasjon.

Les også: Første teknikerklubb i Creo

Widerøe sier at hovedmotivasjonen for å eventuelt organisere arbeidsgiverne er et felles ønske om å profesjonalisere bransjen.

– Noen i bransjen har vært involvert med Creo en stund, i forbindelse med forsøkene på å utvikle en tariffavtale. For å jobbe videre med det trenger vi en profesjonell organisasjon på arbeidsgiversiden også, sier Widerøe.

Han forteller at styret i BFSP er positivt til en arbeidsgiverforening, og med største sannsynlighet vil anbefale medlemmene å melde seg inn i Virke. Så blir det opp til hver bedrift om den ønsker å gjøre det.