Ønsker klassiske musikere til showcaser ⋆ Kontekst
God erfaring: Sanger Siv Misund
God erfaring: Sanger Siv Misund Foto: Pressefoto

Ønsker klassiske musikere til showcaser

På Arena Klassisk kan klassiske musikere vise fram sine ensembler og prosjekter for mulige oppdragsgivere. Sanger Siv Misund vurderer å delta for andre gang.

Når historiens andre Arena Klassisk-festival går av stabelen i mai, håper Anderz Døving å ha en stor bukett med musikere og ensembler å vise fram for arrangørene i foreningen.

– Alle som ønsker seg spillejobber bør kjenne sin besøkelsestid på Arena Klassisk. Her har de mulighet til å treffe rundt 100 potensielle arbeidsgivere – som virkelig ønsker å se dem, sier han.

Fristen for å melde seg er 11. mars.

Bylarm for klassisk musikk

Døving er daglig leder i organisasjonen Klassisk, og forklarer at Arena Klassisk er et slags bylarm for klassisk musikk. I organisasjonen Klassisk er medlemmene klassiske institusjoner og arrangører i videste forstand. Foreningen fant ut at det trengtes en møteplass for klassiske musikere og arrangører, og for to år siden gikk tidenes første Arena Klassisk av stabelen. Fra og med i år er arrangementet årlig, og det skal inneholde debatter, faglige arrangement og konserter.

– I år blir det også tilbud om kurs og workshops, blant annet i regi av Creo. Vi skal arrangere kontrapunkt med tre bransjelag. Og det blir sommerfest for alle deltakerne, sier Døving.

Artikkelen fortsetter under bildet

Daglig leder: Anderz Døving, organisasjonen Klassisk.
Daglig leder: Anderz Døving, organisasjonen Klassisk. Foto: Pressebilde

Genuint behov for å se og høre

En veldig viktig del av arrangementet er showcasene. Døving forklarer at arrangørene som er medlemmer i Klassisk har et genuint ønske om, og behov for, å se nye prosjekter.

– Noen av våre medlemmer er store og klarer å følge med på bredden av bransjen. Men mange er også mindre, og ønsker seg en mulighet til å treffe nye musikere. De får stadig tilsendt materiale, men synes det er et tynt grunnlag for å vurdere om de skal hyre inn noen eller ikke. Showcasene er en mulighet til å se og høre mange på én gang.

Døving sier at showcasene bar frukter i 2017.

– Vi vet om 13 grupperinger som fikk ett eller flere tilbud om jobb etterpå. Og det er sikkert noen vi ikke vet om, sier han.

– Har du noen tips til dem som vil melde seg på?

– De som har noe på hjertet blir foretrukket. De som lager et program med en tanke bak.

Løfte blikket

Sanger Siv Misund deltok med showcase for et prosjekt på Arena Klassisk for to år siden, og sier hun synes hun fikk mye ut av det.

– Jeg kom faktisk nettopp hjem fra et oppdrag i Flekkefjord, som kom ut av Arena Klassisk, sier hun når vi snakker med henne på telefon sist uke.

Hun sier hun vurderer å melde seg også denne gangen, med et litt annet prosjekt.

– Det var en fin måte for oss som musikere å bli kjent med arrangører på – å kunne forholde seg til et menneske i stedet for en epostadresse, sier Siv.

Hun sier at det klassiske miljøet er lite og stort samtidig, og at det kan være vanskelig å komme seg inn og møte nye arrangører og kjenne deres behov og hvilke muligheter som finnes.

– Jobber oppstår jo gjerne gjennom nettverk man har. For meg var dette en fin måte å utvide nettverket på – å løfte blikket og se hva som finnes, sier Siv.

Artikkelen fortsetter under bildet

God erfaring: Sanger Siv Misund
God erfaring: Sanger Siv Misund Foto: Pressefoto

Mange arrangører

Arena Klassisk er svaret på flere behov i det klassiske miljøet, sier Døving. Ett behov var å samles til felles møter og debatter, for å sette viktige tema i bransjen på dagsorden. Et annet behov var å få arrangert et landsmøte i foreningen.

– Det var vanskelig å samle medlemmene til et vanlig landsmøte. Men dette vil alle være med på, sier Døving.

Info om arrangementet og påmelding finer du på arenaklassisk.no.