Ole Paus stiller opp på innsamlingskonsert for pianist Gøran Grinis ME-syke kone Katrine ⋆ Kontekst
Notis

Ole Paus stiller opp på innsamlingskonsert for pianist Gøran Grinis ME-syke kone Katrine

– Min og Katrine sin første date var på en Ole Paus-konsert, sier Gøran Grini, profilert musiker og produsent som nå pleier sin alvorlig ME-syke kone på heltid.

Nå stiller nemlig Ole Paus opp på en støttekonsert på Parkbiografien i Skien til inntekt for innsamlingsaksjonen Katrines kamp for livet. Det skjer 30. juni. Det er også planlagt en konsert på Wrightegaarden med flere artister 10. juli, melder Varden.

Målet er å samle inn nok til å finansiere et opphold på et privat behandlingssenter for henne, etter at kommunen ga avslag på søknaden om å betale oppholdet. Katrine Grini er ifølge aksjonens hjemmeside «en av de hardest rammede ME-pasientene fastlegen har sett».

Ektemannen fikk også avslag fra kommunen på sin søknad om omsorgslønn. Pianisten og plateprodusenten er kjent for sitt mangeårige samarbeid med Paal Flaata, og har også jobbet med artister som Tommy Tokyo, Lars Beckstrøm fra deLillos og amerikanske Chip Taylor.

Nå slutter musikkmiljøet opp om ekteparet i deres tøffe situasjon. Blant dem som deler innsamlingsaksjonen i sosiale medier for tiden er nettopp Chip Taylor – artist og låtskriveren bak verdenskjente titler som «Wild Thing», «Angel of the Morning» og «Try (Just a Little Bit Harder)».

Katrine Grini har hatt diagnosen i flere år, men ble plutselig mye dårligere i februar. Siden da har hun vært sengeliggende i et mørkt og stille rom. Selv om Skien kommune ifølge Telemarksavisa vil gå gjennom hvordan de behandler sine ME-pasienter, er Gøran Grini klar i talen.

– Vi kan ikke vente.