Bylarm: – Kvaliteten skal holde samme nivå, det er veldig viktig for oss ⋆ Kontekst
Notis

Også Bylarm har problemer med bemanning

… men lydkvaliteten skal holde samme nivå som før.

– Vi opplever helt klart utfordringer knyttet til bemanning, svarer Bylarms pressesjef Erik Egenes på spørsmål om de har opplevd problemer med rekruttering av lyd- og lysteknikere.

– Jeg vet at dette gjelder flere i bransjen. Det som tidligere var en stabil base, er nå mye mindre. Det hører sammen med kompetanseflukten som bransjen har advart om helt siden tidlig i pandemien. Den er høyst reell, og det merker alle som jobber med produksjon av festival og konserter, skriver Egenes i en e-post til Kontekst.

Bylarm arrangeres i Oslo torsdag-lørdag denne uken. Den rivaliserende bransjefestivalen Vill Vill Vest ble avhold i Bergen forrige uke.

Erik Egenes, pressesjef i Bylarm Foto:Bylarm

– En tilbakemelding fra Vill Vill Vest var det tidvis var merkbare problemer med lydteknikken. Kan publikum forvente at lydnivået holder den sedvanlige standarden fra foregående år, eller bør publikum være ekstra påpasselige med ørepropper i tilfelle det smeller fra høyttalerne?

– Jeg vil anbefale folk på generell basis å ta vare på hørselen ved å ta med ørepropper på konsert. Kvaliteten skal holde samme nivå, det er veldig viktig for oss, i alle ledd av arrangementet.

– Utfordringene knyttet til teknikk gjør seg mest gjeldende under forberedelsene av arrangementet, ved at det tar lenger tid å få bekreftet de beste folkene, og at det er færre å ta av. Man må være tidligere på enn før. Det gjelder for øvrig produksjon generelt, ikke bare lyd, skriver Egenes.

Frontfoto: Ole Klamas/Bylarm