Ny prosjektleder i Balansekunst ⋆ Kontekst
Foto: Balansekunst

Ny prosjektleder i Balansekunst

Victoria Øverby Steinland blir ny prosjektleder i Balansekunst. Hun skal blant annet jobbe med kursvirksomhet og merkeordningen for forebygging av seksuell trakassering.

Balansekunst er en forening som består av mer enn 70 kunst- og kulturorganisasjoner, som sammen og på eget initiativ arbeider for et likestilt og mangfoldig kulturliv. 

Victoria Øverby Steinland kommer fra en stilling i Likestillingssenteret, melder Balansekunst på sine nettsider. Her har hun blant annet jobbet med temaer som hersketeknikker, seksuell trakassering i arbeidslivet, samt seksualitet, samtykke og grensesetting blant ungdom. Tidligere jobbet hun med kjønns- og seksualitetsmangfold som rådgiver i Skeiv Ungdom.

Victoria får oppgaven med å utvikle Balansekunsts satsing på kursvirksomhet og en merkeordning for forebygging av seksuell trakassering i kulturlivet.

– Vi er veldig glade for at det er Victoria som skal lede dette arbeidet. Hun har en solid erfaring fra likestillingsfeltet og kjenner godt til arbeidet mot seksuell trakassering, så jeg er trygg på at prosjektet er i svært gode hender, sier daglig leder i Balansekunst, Siri Haugan Holden.

Victoria har bachelor i kultur og kommunikasjon fra Universitetet i Oslo, og master i sosiologi fra London School of Economics and Political Science.

– Jeg er veldig glad for at jeg får lov til å jobbe med et så spennende og viktig prosjekt. Jeg gleder meg til å utvikle metoder, verktøy og øvelser som forhåpentlig engasjerer, utfordrer normer og bidrar til å skape et tryggere, mer inkluderende og mer likestilt kulturliv, sier Victoria.