Ny podkastserie: Møt Nordens beste komponister ⋆ Kontekst
Notis

Ny podkastserie presenterer noen av nordens beste komponister

En ny podkastserie som lanseres mandag, presenterer noen av de mest interessante komponistene i Norden akkurat nå.

I podkasten møter du de tolv komponistene som er nominert til Nordisk råds musikkpris i år.

Hver av de tolv episodene byr på innblikk i et av de nominerte verkene og hvordan det ble til, og dessuten et intimt og personlig portrett av komponisten bak verket.

Årets nominerte representerer et bredt spekter av sjangre, fra verdensmusikk og opera til elektronisk musikk og etnomusikk. Det er lagt stor vekt på stemmen, med verker komponert for kor, vokalensembler, solister og opera, og med temaer som mangfold, menneskehetens framtid, glede og melankoli.

– Det har vært en glede å fordype seg i tankene og lydene til disse formidable musikerne. Her har vi tolv kunstnere som lager musikk ut fra et dypt behov for å uttrykke seg og bli klok på verden rundt dem. Enten det dreier seg om avantgarde-opera, elektronisk dansemusikk eller nytolkning av folketradisjoner med dype røtter, preges alle verkene som er nominert til Nordisk råds musikkpris i år, av overbevisning og kvalitet. Hvert eneste verk åpner opp sin egen verden, og det har vært et privilegium å møte menneskene bak og gå dypere inn i disse verdenene, sier Andrew Mellor, journalist, kritiker og podkastvert for den nye serien i en pressemelding.

Mer om podkastepisodene finner du her.