Ny ledelse i Musikkultur ⋆ Kontekst
Ny ledelse: Rune Eriksen og Marte Bjerke.
Ny ledelse: Rune Eriksen og Marte Bjerke. Foto: Henning Smogeli og Rune Eriksen

Ny ledelse i Musikkultur

Fra 1. mai er Marte Bjerke konstituert redaktør og Rune Eriksen konstituert daglig leder i Musikkultur.

– Jeg vil gjerne si takk for tilliten. Det er en krevende og spennende tid Musikkultur går inn i nå, sier den ferske redaktøren.

Bjerke tar over etter Mona Askerød, som har vært ansvarlig redaktør og daglig leder siden 2012.

• Les også: Redaktøren takker for seg

Rune Eriksen tar over stillingen som daglig leder. Han har jobbet i Musikkultur gjennom de siste 20 årene, blant annet med annonsesalg og økonomi, og er for øvrig bladets «altmuligmann». Eriksen er musikk-, ledelses- og økonomiutdannet.

Bjerke har bred erfaring fra journalistikken og musikklivet, og har jobbet som journalist i Musikkultur i over ti år. Hun har også tidligere vært konstituert redaktør. Bjerke er utdannet klarinettist og klarinettpedagog.

Duoen tar over ved inngangen til det de karakteriserer som «en krevende tid» for bladet.

– Vi har langt mindre ressurser enn vi har hatt tidligere. Det vil få konsekvenser for både bladet og nettsiden, både leserne og oss som er ansatte. Vi vet ikke hvordan utfallet blir, men vi vet at det blir konsekvenser, sier Bjerke, og legger til:

– Men vi vil gjøre vårt ytterste for å lage så god journalistikk som vi kan for dem som leser oss.

Bjerke og Eriksen oppfordrer alle lesere til å sende inn tips og tilbakemeldinger.

– Vi er helt avhengig av respons for å gjøre en god jobb, så tips oss, send oss dine meninger om det vi gjør, og om saker du mener vi bør ta opp. Vi er glad for alt engasjement. Hjelp oss å vise hva som er de viktigste sakene vi bør skrive om, sier de to nye lederne.