Ny kulturredaktør i NRK ⋆ Kontekst
Notis

Ny kulturredaktør i NRK

Ingerid Nordstrand blir NRKs nye kulturredaktør.

Ingerid Nordstrand blir NRKs nye kulturredaktør. Hun kommer fra stillingen som redaksjonssjef i NRKs kulturavdeling, skriver NRK i en pressemelding.

– Jeg er skikkelig glad for å få denne muligheten. Kulturfeltet er så rikt, og det å formidle opplevelser, underholdning, innsikt og nye tanker til publikum gjennom kulturinnhold og kulturjournalistikk føles både viktig, meningsfullt og ikke minst er det utrolig gøy!

Den nye kulturredaktøren har vært redaksjonssjef i NRKs kulturavdeling siden 2014.

Hun har blant annet utviklet og prosjektledet programserien Nasjonalgalleriet som gikk i mange sesonger, i tillegg til å starte opp blant annet Arkitektens Hjem og Sommer i P2.

– Jeg føler at jeg omtrent har vokst opp i Kulturavdelingen, siden jeg stort sett har hatt hele min karriere i disse gangene og med disse flotte kollegene. Jeg ser enormt fram til å jobbe videre i denne avdelingen som, inkludert vårt eget orkester, er proppfull av ulik spisskompetanse og skyhøye ambisjoner. Det skal bli spennende å ta fatt på jobben og se hva vi kan få til i årene som kommer, sier Nordstrand om sin nye lederstilling.

Nordstrand overtar rollen som ny kulturredaktør etter Marius Hoel som gikk til NRKs utviklingsavdeling i mars.